We gebruiken niet alleen verse ingrediënten in onze hete sauzen, we selecteren altijd de allerbeste.
Amalfi citroen is de citroen die we gebruiken in onze LEMON HARD, en het is een perfect voorbeeld van onze strenge normen.

Amalfi citroenen, ook bekend als "fusato amalfitano", groeien uitsluitend in de spectaculaire baai rond het kleine Italiaanse stadje Amalfi, aan de Amalfikust. Deze oude variëteit, geteeld in terrassen op steile hellingen, is onmiddellijk herkenbaar aan zijn unieke uiterlijk: een dikke, gerimpelde, heldergele schil en een langwerpige vorm, licht gebogen en puntig aan één uiteinde.
Maar wat de Amalfi citroen echt superieur maakt, is zijn onvergelijkbare smaak en aromatische kwaliteit. In tegenstelling tot gewone citroenen is het vruchtvlees zoeter, minder zuur en zeer sappig, waardoor het een bijzonder aangename vrucht is om rauw te eten of om te verwerken in de meest verfijnde recepten van de traditionele Italiaanse keuken. De schil is rijk aan zeer geurige essentiële oliën, waardoor het een uitgelezen ingrediënt is voor snoepgoed en likeuren zoals limoncello.
Deze uitmuntende smaak en geur is te danken aan een uitzonderlijk terroir: vruchtbare vulkanische grond gecombineerd met een uniek microklimaat, waar de zee de hitte tempert en de bergen de gewassen beschermen tegen de koude wind.
Deze ideale natuurlijke omgeving geeft Amalfi citroenen eigenschappen die nergens anders te vinden zijn, en er wordt zelfs gezegd dat hun schil soms een beetje zout is als ze net geplukt zijn... We likten er een paar, maar waarschijnlijk te laat :))
Amalfi citroenen hebben een Beschermde Geografische Aanduiding (BGA).
Text by Thibault Fournal.
Images by Matias Antu.
Copyright SWET 2025.